A Cash Out egy olyan opció, amit ma már a legtöbb online sportfogadási oldal kínál a játékosai számára. Ezzel a funkcióval lehetőségünk van még azelőtt rendezni a fogadásunkat és elszámolni, hogy az adott fogadási esemény befejeződött volna. Igazából ez azt jelenti, hogy a fogadóiroda felkínál nekünk egy vételárat a tétünkért és a tippünkért cserébe. Ez azt jelenti, hogy ha szinte biztosan nyerünk és szinte biztosan veszítünk, akkor a bukméker fel fog nekünk kínálna egy algoritmus segítségével egy bizonyos összeget.

Értelemszerűen ha a tétünk közel áll ahhoz, hogy nyertes legyen, akkor profitot fog kínálni nekünk a bukméker, de természetesen kevesebbet, mint amit akkor nyernénk, ha végig kitartanánk. Veszteség esetén az ajánlat biztosan kisebb lesz, mint az eredeti tétünk, de valamennyit így is kaphatunk, ami an nullánál több, tehát tudjuk minimalizálni a veszteséget. Onnantól kezdve lehetőségünk van cash-outra, hogy megtettük az eredeti tétet és sok esetben élő fogadás során élhetünk vele.

Egy cash-out példa

A bevezetőben elég jól összeszedtük, hogy mit is jelent a cash-out, de a legjobban egy példán keresztül fogjuk tudni megérteni, mit is jelent egy fogadó számára ez a funkció. Tegyük fel, hogy a magyar labdarúgó-bajnokságban a Ferencváros a Fehérvárt fogadja. A Ferencváros szorzója 2.00-ás, mi pedig 1000 forintot teszünk fel, tehát 1000 forint profitra számíthatunk.

Tegyük fel, hogy félidőben a Ferencváros vezet is 1-0-ra. A szoftver felkínál nekünk egy cashout-összeget, kb. 1300-1400 forint értékben. Tehát az eredeti 1000 forintos profitunkhoz képest jóval kevesebbet profitálhatunk, viszont azonnal meg is kapjuk az összeget. Miénk a döntés, hogy hajlandóak vagyunk-e még egy félidőt végig várni vagy szimplán felmarkoljuk a profitot és megyünk.

Ha a másik irányba alakul a meccs, tehát félidőben a Fehérvár vezet 0-1-re, akkor a bukméker szoftvere kínál nekünk mondjuk 200 forintot cash-outban, tehát nem fogunk 1000 forintot elveszíteni, hanem csak 800-at. De itt is miénk a döntés, hogy kihasználjuk-e ezt a lehetőséget, mert simán lehet, hogy közben majd a Ferencváros fordítani tud. Élő fogadás esetén igazán komoly esélyünk van az ilyen változások lekövetésére.

A cash-out megfelelő használata

A magyar fogadók körében még kevésbé használt fogadások során a cash-out, pedig szakértő kézben komoly lehetőséget jelent. És nem kell azt sem gondolnunk, hogy a fogadóirodák jótékonyságból kínálnak ilyen opciókat.

  • Egyrészt napjainkban azok a fogadóirodák szárnyalnak, amelyek mindig tudnak új dolgokat kínálni, megújulni, még izgalmasabbá tenni a fogadást.
  • Másrészt pedig a fogadóirodák számára még több profitot tud termelni ez az opció. Hiszen a fenti példánál maradva, ha félidőben vezet a Ferencváros, akkor az algoritmus képes kiértékelni, hogy még mindig jelentős a Fradi győzelmének esélye, de ennél az esélynél jóval kisebb cash-out összeget fog nekünk kínálni, tehát matematikailag jobban járnánk, ha nem fogadnánk el az ajánlatot.

Sok fogadó mégis nagyon szereti a cash-outot, főleg azért, mert fogadási stratégiaként tekintenek rá és már a meccsek korai szakaszában szeretnek egy minimális profitot realizálni és utána gyorsan továbbállni. És bár azt hinnénk, hogy a tuti meccsek esetén van ennek létjogosultsága, valójában az is egy működő stratégia, hogy ki-ki meccsekre fogadunk és nagyon gyorsan realizálunk egy kis profitot, nem várjuk meg a fordításokat, a sok-sok szögletet és nyomást a végén.

De ezzel párhuzamosan ha az általunk megfogadott csapat 2-0-ra vezet az utolsó percekben, akkor nincs értelme cash-outra váltani. Mert ilyenkor már szinte biztosan meglesz a mérkőzés és a cash-outtal csak csökkentjük a biztos profit összegét. A mai napig vannak tehát viták a fogadók között arról, hogy ez tényleg egy jó opció-e, hiszen a hagyományos fogadásokat szeretők szerint a cash-out megöli a fogadások értéke alapján történő tippelést.

Konkluzió

A cash-out ma már szinte minden online fogadóirodában elérhető és a játékosok egy jelentős köre él is vele. Általában arra használják a fogadók, hogy elkerüljék a mérkőzések utolsó szakaszában bekövetkezett hirtelen változásokat, egy piros lapot vagy éppen egy váratlan gólt. Ugyan így a profit összege jelentősen kisebb, de mégis jobb a biztos pénz, mint a bizonytalan.

Ha érdekesnek találta ezt a cikket, nézze meg legújabb blogjainkat.