A bankmenedzsment vagy magyarosabban a megfelelő költségvetés fenntartása több kaszinójáték, így például a póker esetén is nagyon ismert a játékosok előtt. De van jelentősége a slot játékosok számára is. A legfontosabb azzal tisztában lenni, hogy a slotok alapvetően hosszútávon veszteséget fognak termelni. Egyszerűen a játékos-visszatérítési ráták értéke is azt mutatja, hogy ha nagyon sokáig játszunk a slotokkal, törvényszerűen minimális veszteségünk keletkezni fog.

Természetesen bizonyos szempontokat és stratégiákat alkalmazhatunk, amelyek segítségével akár a győztes oldalra is kerülhetünk. Viszont a slotok esetén a bankmenedzsment azzal a feltételezéssel kezdődik, hogy az egész lényege a szórakozás, görcsösen csak pénzkeresés céljából nem érdemes belevágnunk. A következő írásban megmutatjuk, hogy milyen szempontokat kell figyelembe vennünk, ha sikeres költségvetést akarunk tartani nyerőgépek vonatkozásában.

A legfontosabb jótanácsok

Online fizetésekAmikor a megfelelő költségvetés fenntartásáról beszélünk, akkor a bevezetőben taglaltak mellett van még néhány tényező, amit figyelembe kell vennünk. Nézzük, melyek ezek!

  • Csak azzal a pénzzel játszunk, amit gond nélkül el is veszíthetünk: ez a lehető legfontosabb bankmenedzsment tanács a slotok esetén. Miután hosszútávon már az RTP érték is egyértelművé teszi, hogy előbb-utóbb negatív sorozatba is belefuthatunk, mindenképpen úgy kezdjünk el nyerőgépezni, hogy csak erre a célra félretesszünk egy bizonyos összeget, aminél többet nem költünk. Gondoljunk erre úgy, mint amikor moziba megyünk vagy befizetjük az áramszámlát.
  • Ne vonjunk le azonnal következtetéseket: csak azért, mert az első néhány pörgetésünkkel nem nyertünk egy adott gépen, nem jelenti azt, hogy ez egy rossz slot lenne. Hiszen egy sloton elérhető nyereményeket előre betáplált RTP érték alapján határozzák meg, nekünk is ez alapján célszerű válogatni, még akkor is, ha alapvetően szórakozni jöttünk. Ugye a matematikus és statisztikusok rövidtávú kilengéseknek (Short-term fluctuation) hívják az átlagtól nagyon eltérő eredményeket, mi pedig balszerencsének vagy szerencsének.
    Ugyanez fordítva is igaz, tehát ha az első néhány pörgetésünkkel nyerni tudunk egy bizonyos sloton, attól az még lehet egy rendkívül rossz RTP értékkel rendelkező slot.
  • Érdemes biztosítani, hogy ne költsünk többet, mint lehet: miután az nem kérdés, hogy a szerencsejátékok könnyen függőséget is okozhatnak, ha az ember nem szórakozásként tekint rájuk, igyekezzünk megtenni minden óvintézkedést, ha játszani kezdünk. Itt gondoljunk ilyen alapvető óvintézkedésekre, mint egy összeg zárolása a számlánkon, csak meghatározott összeg feltöltése a számlánkra vagy éppen limitek beállítása. Természetesen ezekkel nem kell foglalkoznunk, ha már tapasztalatból tudjuk, hogy képesek leszünk a játékot kontrollálni.
  • A költségvetésünknek az átlagos tét 100-szorosának kell nagyjából lennie: azaz ha mondjuk pörgetésenként 10 eurócenttel játszunk, ami úgy 35 forint, akkor úgy 35 ezer forint körüli költségvetéssel kell kezdenünk. Ha ennél kevesebbel játszunk, akkor nem igazán fogjuk élvezni a dolgot, mert nagyon gyorsan oda juthatunk, hogy el is fogy a pénzünk. De ennél többel sem érdemes nekiállni, mert akkor előfordulhat az az eset, hogy több pénzt teszünk fel, mint amennyit egyébként tennénk.
  • Ahol lehet próbáljuk megütni a jackpotot: akkor is, ha szórakozásból játszunk slotokkal, érdemes olyanokat választani, ahol van esélyünk komoly jackpotot nyerni. Ezzel ugyanis biztosan egy jó időre garantálhatjuk a pozitív költségvetést, ha megütjük a jackpotot. Természetesen erre minimális az esély, de ha amúgy is játszunk, miért ne adnánk meg magunknak ezt az esélyt?
  • A költségvetésünket a játékok minimális tétje alapján határozzuk meg: az egyik előbbi tanácsnál említettük, hogy az az átlagos költségvetésünk jó ha az átlagos tétünk 100-200-szorosa, de ez csak bizonyos tétek esetén igaz. Vannak ugyanis olyan slotok, ahol akár 1-2 euró is lehet a minimális tét, az pedig nem hosszútávú játékot ígér, ha csak ötvenet tudunk majd pörgetni. Értelemszerűen ilyenkor érdemes csökkenteni a költségvetésünk összegét, hogy tartani tudjuk a bankmenedzsmentet.
  • Mindenképpen keressük mindenhol az ingyenes pörgetéseket: nincs is annál jobb, mint amikor ingyenes pörgetésekkel tudunk valódi pénzt nyerni. Érdemes folyamatosan figyelni 5-10 online kaszinót, hogy megtaláljuk azokat a helyeket, ahol éppen valamilyen játékra ingyenes pörgetések elérhetőek. Ezek általában új játékok vagy valamiféle promóció részei és vonatkozik is rájuk sokszor megjátszási követelmény, de ha amúgy is játszunk az adott gépen, akkor miért ne növeljük az esélyeinket?