Az élő sportfogadás napjainkban hatalmas trendnek számít a sportfogadásban, pedig már elég régóta elérhető a nagy bukmékerek oldalán, de csak ahogy egyre népszerűbb lett az online sportfogadás, úgy vált egyre népszerűbbé a különféle sporteseményekre történő élő tippelés. Ugye ez az a típusú fogadás, amikor az adott esemény folyamatában tippelhetünk az éppen zajló események függvényében. A szorzók is folyamatosan változnak, tehát ha az egyik csapat egy labdarúgó-mérkőzésen rúg egy gólt, akkor a szorzók azonnal meg fognak változni.

Ez pedig azt is jelenti, hogy nem is kell befejeződnie ahhoz egy adott mérkőzésnek, eseménynek, hogy pénzt nyerhessünk, hiszen az algoritmusok által folyamatosan újrakalkulált szorzók biztosítják, hogy minden percben nyerhessünk. Ma már az élő sportfogadás az egyik legnépszerűbb fogadási forma, főleg azért is, mert a bukmékereknél is elérhető élő közvetítések segítségével tényleg előnybe kerülhetünk a fogadóirodákkal szemben. Hiszen látva, hogy éppen mi történik, azonnal közbe tudunk lépni a veszteségek minimalizálása vagy éppen a nyereség maximalizálása érdekében.

Az élő fogadás előnye és hátrányai

 • Először is, a szorzók változásával találhatunk nekünk csábító piacokat. Hiszen lehet, hogy eredetileg egy adott csapat győzelmére csak 1,2-es szorzót ad a bukméker, de a korai szakaszban kapott gól okán ez a szorzó felugrik 1,8-asra, miközben az esélyük a győzelemre az jelentősen nagyobb.
 • Akár már egy mérkőzés első-második percében is nyerhetünk egy sportfogadással, ha megfelelő piacra és kimenetelre tippelünk.
 • Élőben tudjuk nézni az eseményeket, tehát ha azt látjuk, hogy az egyik kulcsjátékos megsérül vagy valakit kiállítanak, azonnal tudunk reagálni és az előzetes fogadásokhoz képest nagyobb mozgásteret kapunk.
 • Az élő sportfogadást általában külön kategória alatt érhetjük el a bukmékereknél és külön bónuszokat is kaphatunk rájuk.
 • Van már multi-view élő fogadás is, amikor egyszerre több mérkőzést tudunk nézni élőben az adott bukmékernél is egyszerre 3-4 élő mérkőzést is követhetünk egyetlen képernyőn, mindenféle kapcsolgatás nélkül.

De természetesen van hátránya is az élő sportfogadásnak, bár ezek nem is annyira hátrányok, hanem tulajdonságok.

 • Nem minden sportág és sportesemény érhető el az élő kínálatban, ez mindig azon múlik, hogy az adott bukméker mit tesz elérhetővé. Természetesen ez gondot csak a ritkább sportok és kisebb meccsek esetén okoz.
 • Időnként a szorzók nem tükrözik annyira a változásokat, mint gondolnánk vagy éppenséggel nem úgy változnak, ahogy arra számítanánk. Hiszen az algoritmusok nem egészen úgy működnek, ahogy az emberi gondolkodás.

Figyelemre méltó élő sportfogadási stratégiák

Fogadjon online a focimeccsekreAz élő sportfogadás tehát nagyszerű lehetőséget ad a fogadók számára, hogy egy élőben közvetített meccs során, az esemény folyamatában fogadhassanak valamilyen fogadási piacra. Természetesen itt is vannak olyan stratégiák, amelyek figyelembevételével növelhetjük hosszútávú profitunkat. Néhány példa ezek közül:

 1. Az élő fogadás akkor igazán nyerő, ha kombináljuk hagyományos sportfogadásokkal is. Tehát az élő fogadást tekinthetjük egyfajta biztosításnak egy jól megkötött meccs előtti fogadáshoz. Azaz ha fogadunk mondjuk az egyik csapat győzelmére előzetesen és a közvetítésben úgy látjuk, hogy ez nem fog megvalósulni, akkor beszállhatunk ellensúlyozni a veszteségeinket, támogatva a másik csapatot.
 2. Az élő fogadásnak nincs értelme, ha közben nem nézzük az eseményt. Legalább virtuális eredménykövetést és statisztikákat tudnunk kell szerezni, hogy legyen értelme élőben fogadni, de a legjobb mégis az, ha élőben látjuk az eseményeket. Szerencsére ma már a legtöbb nagy bukméker biztosít közvetítéseket a nagy eseményekre.
 3. A statisztikákat érdemes böngészni, hiszen nagyon sok olyan csapat van például a labdarúgásban, amelyik sok sárgalapot kap vagy éppen a második félidőben szerzi góljai jelentős részét. Ilyen információk birtokában komoly előnyre tehetünk szert.
 4. Érdemes egyszerre több bukmékernél is regisztrálni fiókot, hiszen így tudjuk maximálisan kihasználni az élő fogadási szorzókat, hiszen ahogy a meccs előtti szorzók, úgy az élő szorzók esetén is komoly különbségek vannak.

Konkluzió

Az élő sportfogadás napjaink egyik legnagyobb trendje a bukmékerek és a sportfogadás világában, naponta több ezer ilyen eseményre fogadhatunk. Rengeteg előny és lehetőség van az élő fogadásokban, de értelemszerűen azért itt is oda kell figyelni és megfelelő stratégiákat kell használni, hogy profitálhassunk is a fogadásokból.

Ha érdekesnek találta ezt a cikket, nézze meg legújabb blogjainkat.