Talán nem túlzás kijelenteni, hogy napjainkban a slotok, nyerőgépek vagy ahogy még régen ismerték őket, a félkarú rablók a legnépszerűbb játékok minden online kaszinóban. Elég ha megnézzük a legnagyobb kaszinók kínálatát, látni fogjuk, hogy esetenként több ezer ilyen játék érhető el ezeken az oldalakon. Először még az 1990-es években mutatták be őket, azóta pedig népszerűségük töretlen.

A sok ezer slotot figyelembe véve nagyon fontos tisztában lenni a játékos-visszatérítési ráta (RTP) fogalmával. Ez azt mutatja meg, hogy mondjuk 100 euró után mennyi pénzt nyerhetünk elméletileg. Átlagosan a slotok piacán az RTP olyan 95% körül mozog, ami már jó értéknek számít. A másik fontos tényező az online slotok piacán az ingyen elérhető pörgetések, amelyek legtöbbször az üdvözlő bónuszokkal együtt jönnek. Vagy meghatározott játékok népszerűsítése, bevezetése okán használja ezeket a kaszinó. Ilyenkor mindenféle befizetés nélkül pörgethetünk néhányat egy-egy nyerőgépen.

Amikor úgy döntünk, hogy kiválasztunk egy kaszinót és ott valamelyik online slottal játszunk, akkor mindenképpen keressük meg a nekünk megfelelő játékot, funkciók, bónuszok és kinézet tekintetében. Megmutatjuk most, hogy milyen különféle fajtákból választhatunk!

Az online slotok különféle típusai

A következőkben megmutatjuk a legnépszerűbb és leggyakoribb online nyerőgépek típusait. Ezen rövid bemutató segíteni fog annak eldöntésében, hogy melyiket próbáljuk ki majd.

 • A klasszikus slotok: ezek azok, amelyekre mindenki elsőként asszociál, amikor a nyerőgépek kerülnek szóba. Ezek a gyümölcsös játékok, ahol szimplán csak citromokat, cseresznyéket, pókerlapokat vagy éppen szerencsés heteseket pörgethetünk ki 3 keréken.
  Nagyon minimális a grafikus játékfelület, de nagyon élvezetes és izgalmas a játékmenet, hiszen nincsenek speciális szabályok és funkciók. Természetesen vannak továbbfejlesztett változatok is, több kerékkel, bónuszokkal és nyerővonalakkal.
 • A modern, 5 kerekes nyerőgépek: ezek azok, amelyekből a legtöbbet találjuk meg egy online kaszinóban. Van közöttük már olyan is, ahol még öt keréknél is több van, de ez nem annyira gyakori. A jó dolog ezekben, hogy itt már számtalan nyerővonal és kombináció érhető el, tehát jóval több nyerési esélyünk van.
  Ezek a játékok különféle témákra épülnek fel, vannak egyiptomi témájúak, filmesek, sorozatosak és zenések is, de nagyon népszerűek a vízalatti vagy éppen fantasy témát felkaroló játékok. Ezeknél a játékoknál sok esetben akár 100 elérhető fizető vonal is van, tehát szinte nem múlik el pörgetés anélkül, hogy ne nyernénk legalább egyet.
 • Online slot játékokA progresszív slotok: ezek a nyerőgépek is már nagyon régóta léteznek az online kaszinók világában. Legfőbb védjegyük az, hogy van egy elérhető jackpot a pörgetéseknél. Minden egyes lejátszott játékból a tét bizonyos része bekerül egy közös nyereményalapba, ez a jackpot. És bizonyos kombinációk kipörgetésével a nagyon szerencsések aztán megnyerhetik ezt a jackpotot.
  A legtöbb kaszinó ezeknél a játékoknál vagy akár a főoldalon megmutatja, hogy mennyi az éppen aktuális nyereményalap, így ez alapján is tudunk választani közöttük.
 • Mobil slotok: ma már a legtöbb online kaszinóban többségben vannak azok a játékosok, akik mobilról játszanak, így a fejlesztők is alkalmazkodtak ehhez. A mobilos slotok esetén specifikusan úgy készítették el őket, hogy a játékosok mozgás és utazás közben is játszhassanak. Így ezek a játékok nagyon gyorsan és minden grafikai lehetőség tökéletesen látható egy telefon képernyőjén is.
 • Megaspin slotok: ezek elég különleges nyerőgépek, nem is minden online kaszinóban találunk ilyeneket. Miért játszanánk egyetlen sloton, ha lehet három, négy vagy akár több nyerőgépen is pörgetni egyszerre? A megaspin slotok jelentik a választ, mert ezeknél egyetlen képernyőn egyszerre több játékkal is tudunk játszani.
  Sok esetben ezeknél a játékoknál is elérhető a jackpotos verzió. Fontos tudni azonban, hogy ilyenkor a tét is jelentősen nagyobb ütemben fogyasztja a költségvetésünket, bár a nyeremény lehetősége is egyre nagyobb.
 • Slotok bónuszjátékokkal: ez egy olyan kategória, amely átfedésben van más slot típusokkal, de speciális formának számít. Ezek azok a játékok, amelyeknél bizonyos szimbólumok (akár egy Scatter vagy Wild) megfelelő kipörgetésével bónuszjátékokat indíthatunk el a játékon belül, ahol ingyenes pörgetéseket és egyéb bónuszokat is nyerhetünk rengeteg nyereménynövelő szorzó mellett.

És ezek csak a legnépszerűbb fajtái az online slotoknak, ugyanis az online kaszinók ezen szeglete olyan ütemben bővül, hogy minden egyes nap jelennek meg újabb és újabb játékok a kaszinókban, csak győzzük megismerni őket. De ha szemfülesek vagyunk, szinte minden új játékot kipróbálhatunk ingyenes pörgetési promóciók segítségével is.

Ha érdekesnek találta ezt a cikket, nézze meg legújabb blogjainkat.