Napjainkban a legnépszerűbb online kaszinójátékoknak egyértelműen a slotok számítanak. Anélkül viszont nem nagyon van értelme elkezdeni játszanunk bármilyen slottal is, hogy nem vagyunk tisztában a szimbólumok jelentésével. Mert ezek a kis grafikák teszik lehetővé, hogy ingyenes pörgetéseket szerezzünk, megsokszorozzuk a nyereményünket, vagy akár hozzáférjünk egy újabb bónuszjátékhoz – de ami a legfontosabb, a szimbólumok segítségével nyerhetünk pénzt.

A leggyakoribb slot szimbólumoknak a wild, a szorzó, a scatter (ezt néha szóró néven is megtalálhatjuk) és a bónusz számítanak. És talán nem árulunk el azzal nagy titkot, ha leírjuk, hogy nagyon sok kaszinójátékos nincs tisztában sok ilyen szimbólum jelentésével. Pedig ezek a szimbólumok használják meg a kifizetési táblázatot is, de természetesen a játék hangulatához is pluszot ad, ha megfelelően, a témához igazódóan kidolgozott grafikákról van szó.

A következőkben megmutatjuk, hogy melyek a legnépszerűbb és leggyakoribb szimbólumok a nyerőgépeken.

A slot szimbólumok bemutatása

Amikor az 1970-es években elkezdtek terjedni a nyerőgépek előbb a valódi kaszinókban, majd később az online kaszinókban, még csak nagyon egyszerű szimbólumok léteztek. Ma viszont már számtalan formájukat megtalálhatjuk, általában az adott játék témájára szabva.

 • A Wild szimbólumok: ezek azok a szimbólumok, amelyek szinte mindig nagyon jó dolgot jelentenek számunkra. A leggyakoribb funkciójuk szerint bármilyen más szimbólumot helyettesíteni tudnak, ezáltal hozva létre nekünk nyerő kombinációkat. Fontos azonban, hogy a Wild szimbólumok nem helyettesítik a többi speciális szimbólumot.
  Aztán vannak még speciálisabb Wild szimbólumok, például a szorzókkal kiegészített Wild, amikor nem csak egy másik grafikát cserélnek le, de közben még meg is szorozzák a nyereményünket. Aztán vannak olyan slotok, ahol több Wild szimbólum kipörgetése például ingyenes pörgetéseket vagy bónuszjátékokat jelent.
 • A szorzók: a slotoknál az ilyen szorzó szimbólumok megszorozzák bármely kifizetésünket, amelyeket valamelyik nyerővonallal értünk el, illetve azét, amely nyerővonalon megjelennek. Példának okáért ha belefutunk egy nyerővonalon egy kétszeres szorzó szimbólumba, akkor az adott nyerővonal nyereményét duplázza meg nekünk.
  Ha pedig több nyerővonalon jelenik meg a szorzó, akkor minden nyereményünket duplázzuk. Mondanunk sem kell, az ilyen ikonokkal operáló slotok mindig is nagyon népszerűek voltak.
 • Scatter vagy szóró szimbólumok: ezek a kis szimbólumok igazán az ötkeresek slotoknál népszerűek, hiszen segítségükkel komolyan fenntartható az izgalom a játékban. Nagyjából alapesetben azonnali nyereményt jelentenek a játékosnak, függetlenül attól, hogy fizető vonalon jelennek-e meg vagy sem.
  Teljesen mások minden más szimbólumnál, hiszen ha megfelelő számú kombinációt pörgetünk ki belőlük, akkor egyrészt nagyon komoly nyereményre számíthatunk, másrészt pedig a megfelelő játékok esetében azonnal indulni fog egy bónuszjáték is, amelyben még többet nyerhetünk. Ennek tükrében érthető az is, hogy minél több scattert pörgetünk ki egy játékban, annál több lesz a nyereményünk.
 • Online slotokBónusz szimbólumok: ezek azok a kis ikonok egy nyerőgépen, amelyek kipörgetése esetén egy bónuszjátékot tudunk aktiválni. Abban különböznek a scatterektől, hogy bizonyos számút ki kell pörgetni belőlük ahhoz, hogy a játék aktiválódjon. Plusz elég sok esetben egy ilyen szimbólum nem ad semmiféle plusz nyereményt sem.
  Az ilyen szimbólumokkal operáló játékok esetén érdemes a fizető kombinációk listáját előzetesen megnéznünk, mert sok esetben meg van határozva az is, hogy melyik kerekeken kell kipörgetnünk a bónuszokat, hogy indulhasson a játék.
 • Standard szimbólumok: és hát ezek azok a szimbólumok, amelyekből annyi van, mint égen a tenger. Igazából szinte minden mostani modernebb játéknál különböznek ezek a szimbólumok, hiszen például egy vízalatti világot hozó játékban vízalatti élőlények és személyiségek a normál szimbólumok, egy filmes slotnál értelemszerűen a film szereplői.
  Ezeknek nincsen extra szerepük, ha megfelelő szimbólumokat megfelelő mennyiségben és sorrendben pörgetünk ki, akkor a beállított erősségek szerint kapunk nyereményt. Általában itt fizetővonalakról beszélünk, vagy arról, hogy egy bizonyos szimbólumból kell 5-öt vagy hármat egy sorban összehoznunk.
  Gyakran a szépen megrajzolt grafikák jelentik az értékesebb szimbólumokat és elég gyakran a francia kártya lapjai jelentik az értéktelenebbnek számító kombinációkat.

A online slotok a szimbólumok jelentik a játékok lelkét, ezek határoznak meg mindent. Hiába jó a zene vagy éppen a témaválasztás, ha nem jók a szimbólumok és nincsenek jó nyerővonalak, akkor az a játék sok jóra nem számíthat. Az alapvető szimbólumokat megismertük fentebb, de ha egy komplexebb játékot választunk, akkor érdemes előzetesen akár demó módban kipróbálni a nyerőgépet.